Sådan får du et mobilt bredbånd i Danmark

Mobilt bredbånd er en internetforbindelse baseret på trådløse signaler – hovedsageligt 3g. Med dansk mobilt bredbånd kan du gå online med din computer, uanset hvor i Danmark du er. Hvis du vil købe en mobil bredbåndsforbindelse, har du brug for et personligt identifikationsnummer (CPR), som du som dansker får ved fødslen. Hvis du er på et ophold i Danmark i mere end 3 måneder, får du et CPR-nummer sammen med din opholdstilladelse.

Hvis du endnu ikke har modtaget et personligt identifikationsnummer, skal du også kunne købe et abonnement i TDC’s butikker, hvis du medbringer id.

Fortrydelsesret

Hvis du har en CPR, skal du være opmærksom på, at hvis du køber det via internettet, har du ifølge loven ret til at trække sig ud af ordren, uanset årsagen til de første 14 dage efter at du har købt forbindelserne – selvom det er købt med en kontrakt og du har taget USB-modemet i brug. Du har ikke denne ret ved lov, hvis du køber i internetudbyderens butikker, men nogle udbydere tilbyder muligvis stadig den. Du kan læse mere om udbyderne på deres hjemmesider, eller sammenligne de gængse emner på gobredbaand.dk.

Sikre dig, at det er det rigtige abonnement

Der er næsten altid en månedlig udgiftsgrænse for mobilt bredbånd. Nogle udbydere tilbyder også mobilt bredbåndsabonnement, hvor du forudbetaler for brugen – typisk er du nødt til at “genopfylde” abonnementet, når det er tomt, hvis du stadig ønsker at kunne bruge det. Du skal tage et kig på dækningskortene for at sikre, at du kan forvente en god forbindelse på det sted, hvor du bruger det mobile bredbånd. Hvis du vil have meget hurtigt mobilt bredbånd, og du bor eller opholder dig i en af ​​de større byer, tilbyder Telia de hurtigste hastigheder og har den bedste 4g-dækning.