Kunstnere biografier om filmen: Top film om visuelle kunstnere

Billedkunstnere biografier er et populært tema i filmens verden. Filmskabere har altid været fascineret af billedkunstnere biografier, især hvis det indeholder kamp med sindssyge, narkotikamisbrug eller sociale konventioner. Desuden, giver det dem mulighed for at skildre oprindelige eller opstandne kunstværker på den store skærm.

Her kan du læse om nogle af de mest interessante film om billedkunstnere biografier.

Begær til livet i 1952, instrueret af Vincente Minnelli

Vincent Van Gogh biografi havde fået flere filmisk tilpasninger. Begær til livet med Kirk Douglas, som de kæmper kunstner er en af de mest bemærkelsesværdige. Filmen er baseret på en bedst sælgende bog af Irving Stone, der også forfattet den smerte og ekstase om Michelangelo, der også havde optrådt på det hvide lærred.

Hvis du er en fan af Van Gogh illustrationer, vil du nyde at se sidste for livet, hvilke funktioner næsten 200 af Van Goghs originale malerier. Men hvis du er fortrolig med Kirk Douglas tidligere filmographic, at se ham som en tortureret hollandsk maler kan tage en lille justering. En anden anbefalede film om Van Gogh er Robert Altmans Vincent og Theo fra 1990.

Overlevende Picasso instrueret af James Ivory i 1996

Som Van Gogh gjorde Pablo Picasso billede ham til en ikonisk figur uden for de kunstneriske kredse. Mens Van Gogh symboliserer den self destruktivt, manisk depressiv kunstner, der opnår succes kun efter hans død, repræsenterer Picasso misantropisk og womanizer kunstneren. Picasso berygtede forhold til kvinder er i fokus i denne købmand og Ivory film. Historien er fortalt fra øjnene af Picasso elskerinde Francoise Gilot og funktioner kun reproduktioner af Picasso værker. Med Anthony Hopkins talent og hans fysiske lighed med Picasso formår overlevende Picasso at skabe en ikke særligt flatterende portræt af en kunstner som en grusom, selv centreret geni.

Pige med perle ørering instrueret af Peter Webber i 2003

Sammenligne med Van Gogh og Picasso, er Vermeers biografi mindre kendte og mindre kontroversielt. Pige med perle ørering er derfor meget mere tilbageholdende og delikat. Filmen fokuserer på en kort periode i Vermeers liv, hvor han maleri portræt af sin unge lav klasse maid. Selv om pige med perle ørering ikke undgå filmisk konventioner af over dramatisere Vermeers maleri proces, er filmen værd at se hvis kun for sit kunstneriske design, hvilken succes i fremmane Vermeers opfattelse af lys og farve.

Basquiat instrueret af Julian Schnabel i 1996

Den mest almindelige kritik mod film, der beskæftiger sig med billedkunst er den måde de skildrer skabelsesprocessen. Derfor var der store forventninger fra Basquiat, som blev instrueret af den berømte maler Julian Schnabel. Schnabel godt i skildrer Jean Michelle Basquiat stige og falde historie mindre forudsigelig måde vi har set millioner tid før. Men den eneste grund til at se Basquiat er David Bowie spiller rollen som Andy Warhol.

Frida instrueret af Julie Taymor i 2002

Ligesom de fleste af de billedkunstnere, der havde deres livshistorie, vises på skærmbilledet sølv, foretaget Frida Kahlo en usædvanlig biografi, som omfatter busulykke, problematisk ægteskab og en affære med Leon Trotsky. Som Van Gogh, Picasso og Jackson Pollock, der var genstand for en filmen fra 2000, var Frida Kahlo et ikon længe før Frida blev udgivet, men 123 minutter film bidrage til at styrke sin position som en feministisk idol og sandsynligvis den mest berømte kvinde maler de 20 c entury. Frida forsøger sit bedste for at integrere Frida Kahlo livshistorie med hendes maleri og resultatet er meget farverige og behageligt, men stadig ikke bo langt nok fra konventioner skildrer kunstnere på film.

One Reply to “Kunstnere biografier om filmen: Top film om visuelle kunstnere”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.